Американската авиолиния United Airlines отчете загуби на стойност 2.1 млрд. долара

...
Американската авиолиния United Airlines отчете загуби на стойност 2.1 млрд. долара
Коментари Харесай

United Airlines докладва загуби за 2.1 млрд. долара от началото на годината

Американската авиолиния United Airlines отчете загуби на стойност 2.1 милиарда $ за първото тримесечие на 2020 година, съобщи CNN. Веднага след публикуването на доклада цената на акциите на компанията се намали с 6%.

Приходите на една от най-големите авиокомпании са намалели със 17% от началото на годината, като главната причина за това е затварянето на въздушните пространства – изключителна мярка против COVID-19, подхваната от множеството страни, до които United извършва полети. Това докара до заземяването на по-голямата част от самолетите на сдружението.

Според отчета обаче действителната загуба възлиза на 1 милиарда $ след изваждане на еднократните резултати от сумата. Същевременно анализатори предвидиха загуба от 378 млн. $.

Резултатите за второто тримесечие на годината евентуално ще са по-обезпокояващи, защото авиолинията няма да извърши 50% от полетите си през месец април, както и 90% от плануваните през май и юни.

От управлението на United увериха, че имат разполагаем 6.3 милиарда $, чака се американското държавно управление да ги подкрепи с други 5 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР